Ameliyatsız yöntemlerle hastalar rahatça tedavi edilmektedir.

Varis, toplumda sıklıkla karşılaşılan bir toplardamar hastalığıdır. Varis, önceleri yalnızca ameliyat ile tedavi edilirken son yıllarda lazer ve radyofrekans uygulamasının yanı sıra zamk ve köpük tedavisi gibi ameliyatsız yöntemlerle de hastalar son derece konforlu olarak tedavi edilmektedir.

Bacaklarda yaşanan ağrı, kramp, yorgunluk ve dolgunluk hissinin yanı sıra yanma, ayak bileklerinde şişme, parmaklarda uyuşukluk gibi yakınmalar varsa varis sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Varisin neden olduğu sorunlar, insanın yaşam kalitesini ciddi derecede bozabilir. Varisli bölgede zamanla ayak yaraları, varis kanaması ya da pıhtılaşması gibi daha büyük sorunlarla karşılaşılabilir.

Ameliyatsız varis tedavisi ile varis hastalığında daha etkili ve kolaylıkla iyileşme sağlanmaktadır. Bu sayede varisin tekrarlama şansı azdır. Varis hastaları, ameliyatsız tedaviler sayesinde günlük hayatlarına hızlı şekilde dönebilmektedir. Varis tedavisini takiben 1 ya da 2 haftalık dönemde varis çorabı giyilmesi önerilir.

Varis Nasıl Önlenir?

Varis, tamamen engellenemez. Ancak bacak kaslarınızı düzenli olarak çalıştıran egzersiz ve hareketler sayesinde varisin oluşturduğu şikayetler belirgin ölçüde azaltılabilir. Yolculuklarda molalar iyi değerlendirilmeli ve kısa süreli de olsa yürüyüş yapılmalıdır.

Yürüyüş imkanı yoksa oturulan yerde bacak hareketleri yapılmalıdır. Hamam, sauna veya kaplıca gibi alanlardan kaçınılmalıdır. Hareketsiz yaşam tarzından uzak durulmalı ve spora yeteri kadar zaman ayrılmalıdır.

Varislerin ilerlememesi için ne yapılmalı?

Hareketsiz yaşamdan kaçınmalısınız.
Sürekli oturmamak veya uzun süre ayakta kalmamak gereklidir.
Dar pantolon giyinilmemelidir.
Sürekli topuklu ayakkabı tercih edilmemelidir.
Fazla kilodan kaçınılmalı, doğru ve dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir.
Varis doktorunun önerdiği varis çorabı, düzgün şekilde kullanılmalıdır.

Yorum yapın