Bacaklardaki kılcal damarları önlemenin birçok yolu vardır.

Bacaklarda meydana gelen örümcek şeklindeki damarlar, kadınları estetik açıdan mutsuz eder. Bacaklardaki kılcal damarlar, mor veya kırmızımsı renklerdedirler ve dallanma şeklinde ciltte belirirler.

Ayak bileklerinde, baldır bölgesinde ve kaslarda oluşan kılcal damarlar; kalıtımsal açıdan, kötü kan dolaşımından ve hareketsiz yaşam gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Bacaklardaki kılcal damarları önlemek için iyi bir varis doktorunun uygulayacağı tedaviye başvurulabilir.

Bacaklardaki kılcal damarları önlemenin birçok yolu vardır. Bunlardan bazıları;

Soğuk bir duş ile bacakları yıkayın.

Özellikle sabahları soğuk bir duş ile bacakları yıkamak, kılcal damar oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Havluyu soğuk su ile yıkayıp, bacakların etrafına sarmak da önleyici bir tedavi şeklidir. Soğuk su; örümcek şeklindeki damarlardan kaynaklanan iltihaplanmayı ortadan kaldırmanın da etkili yöntemidir. Bu sayede, vücudunuzdaki kan dolaşımını düzene sokabilir, güne enerjik başlamanıza katkı sağlayabilirsiniz.

Yatarken ayakların yüksekte kalmasına özen gösterin.

Günün yorgunluğunu atmak adına dinlenirken ayaklarınızı yüksekte tutmayı deneyin. Ayaklarınızı yükseltmek için minder desteği alabilirsiniz. Yüksekte tutulan ayaklar sayesinde vücudunuzdaki kan dolaşımına katkı sağlayabilir, örümcek damar oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Elma sirkesini deneyin.

Elma sirkesinin harika bir kas gevşetici olduğunu biliyor muydunuz? Kan dolaşımını canlandıran sirke, losyon görevi görebilir. Bir havluyu elma sirkesine bandırarak, örümcek damar oluşumunun olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. Havluyu yarım saat kadar bacaklarınızda sarılı şekilde bekletebilirsiniz. Şikayetlerinizi rahatlatmada etkilidir.

En etkili yöntem; kılcal varis tedavisi yaptırın.

Köpükle kılcal varis tedavisi, radyo dalgalarıyla kılcal varis tedavisi, lazerlekılcal varis tedavisi gibi seçenekler sayesinde kılcal varislerinizden kurtulabilirsiniz. Ameliyatsız varis seçenekleri sayesinde aynı gün ayağa kalkabilir, günlük yaşamınıza hızlıca geri dönüş sağlayabilirsiniz.

Kılcal varis tedavisi ve diğer tüm sorularınız için Prof. Dr. Kürşat Bozkurt ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın