Ücret dengesine etki eden konuları ayrı başlıklar halinde incelemek gerekirse:

Varis hastalıklarının tedavi ücretleri, hastadan hastaya değişiklik gösterebileceği gibi diğer pek çok faktöre göre değişiklik gösterebilir. Varislerin boyutu, yaygınlığı ve oluşum gösterdiği bölge, varisin tipi, kullanılacak tıbbi aletler ve teknoloji gibi etmenler tedavi ücretlerine etki eder.

Varis tedavi ücretleri muayene esnasında varis doktoru tarafından paylaşılacaktır. Ücret dengesine etki eden konuları ayrı başlıklar halinde incelemek gerekirse;

Varis Hastalığının Boyutu, Yaygınlığı ve Oluşum Gösterdiği Bölge
Varis hastalığının yaygınlığı lazerle varis tedavi ücreti belirlemede önemlidir. Lazerle varis tedavisi ücreti belirlenirken ele alınan en önemli etkendir. Çünkü hastada oluşan varis yaygınlığı az olabildiği gibi çok da olabilmektedir. Bir bacak üzerinde oluşan varis dar alanda ise daha az bir rakam ödenirken, her iki bacakta meydana gelen ve ilerlemiş olan varis hastalığı durumda ise fiyatlar yükselebilmektedir.

Varis Tipi

Kılcal, orta ve kalın varislerin takip ve tedavileri birbirlerinden çok farklıdır. Daha geniş damarların tedavisi daha uzun sürebildiği gibi tedavisi de zorlaşmaktadır. Dolayısıyla varislerin yaygınlığına göre değişim gösteren fiyat boyutundan dolayı da değişebilir.

Kullanılacak Tıbbi Aletler ve Teknoloji

Varis hastalığında tercih edilen tıbbi aletler ve teknoloji lazerle varis tedavi ücreti belirlemede önemlidir. Tedaviye karar verildiğinde damarın uzunluğu, genişliği gibi durumlara göre lazer ya da radyo frekans teknolojileri tercih edilebilir. Bunun yanı sıra köpük ve skleroterapi gibi diğer yöntemlerin kullanımına da ihtiyaç duyulabilir. Hekiminiz size en doğru bilgiyi verecektir.

Lazerle varis tedavi ücretleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Kürşat Bozkurt ile iletişime geçebilir, yaşadığınız tüm sıkıntıları geride bırakabilirsiniz.

Yorum yapın