Lazerle varis tedavisi işlemi sonrasındaki bir aylık periyot son derece önemlidir.

Lazerle varis tedavisi işleminden sonra ilk günlerde hafif düzeyde ağrı yaşanması olasıdır. Doktorunuz tarafından verilen ağrı kesiciyi mutlaka düzenli bir şekilde uygun zaman dilimine kadar kullanmalısınız. Basınç içeren varis külotlu çorabı giymeniz dikkate değerdir. Uyurken kullanmayabilirsiniz. Uyanır uyanmaz yataktan ayrılmadan, ayağa kalkmadan varis çorabını giymeniz gerekmektedir.

İşlemden bir gün ertesinde duşu önermekteyiz. Ancak işlemin yapıldığı bölgeye sıcak su temasından kaçınmalısınız. Günlük yürüyüş aktiviteleriniz olmalı. (Günde 1 saat kadar)

Lazerle tedavi edilen bölge sıcağa ve güneşe maruz kalmamalıdır. Sıcak ortamlardan kaçınmaya özen gösterin.

Çok yorulmak ve fazla sürede ayakta kalmak tedavi sürecinizde iyileşmenizi geciktirir. Ayakta kalmaya bağlı olarak ayaklarınızda şişlik görürseniz, ayaklarınızı havaya kaldırarak dinlenmeyi deneyin. Aldığınız her türlü önlemde dahi şişlikler yaşarsanız endişe etmemelisiniz. Şişliklerin bir süre devam etmesi olası durumdur. Yaşadığınız şişliklere rağmen lazerle işlem uygulanan bölgede kızarıklık ve şiddetli ağrılar varsa doktorunuza başvurmanızda yarar vardır.

Lazerle varis ameliyatınızdan sonra ilk aylık zaman diliminde tüm bu kurallara uyulması tedavi sürecinize hız katacaktır. Uzun süre gezmemek, varis çorabını sabah yataktan kalkmadan giyinmek ve düzenli yürüyüş iyileşmeniz açısından önemli noktalardır.

İşlem sonrasında oluşabilecek komplikasyonların yaşanmaması açısından doktorunuzun sizi uyardığı konulara ayrı özeni göstermelisiniz. Aksi takdirde lazerle tedavi uygulanan bölgede şişlik oluşması ve iz kalması gibi durumlar yaşanabilir.

Yorum yapın