Gözle görülür bir şekilde bilek kısımlarınızda şişlikler fark ediyorsanız

Bacaklarda oluşan damar hastalığı olarak bilinen varis, bireylerin her geçen gün birçok sıkıntı yaşamasına neden olur. Varisli bacaklarda oluşan olumsuz görünüm ve kişileri rahatsız eden yakınmalar; dolgunluk hissiyatı, yanma gibi problemler yüzünden gündelik yaşamdan verim alınamamaktadır.

Peki ya tüm bu belirtiler beraberinde kişilerin bacaklarında ağrıyı da hissediyor olması varis kaynaklı mıdır? Varis hastalığı bacaklarda ağrı yapar. Varis kaynaklı ağrılar, kimi zaman bacağın tamamında hissedilebildiği gibi bazen de dizin alt bölgelerinde hissedilebilir. Gün boyu ayakta kaldığınız zamanlarda çoğu kez akşam ya da gece vakitlerinde ağrı yakınmalarınızın artması olasıdır. Bu gibi belirtilerde yaşadığınız ağrının varis kaynaklı olduğunu düşünebilirsiniz.

Ağrıyı hissettiğiniz anda ilk yapmanız gereken şey oldukça basittir. Ayaklarınızı yerden yukarıya kaldırarak oturmayı deneyin. Hatta istirahat ayrıca önemlidir. En az 20 dakika kadar uzanarak ayaklarınızın rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Ağrı Dışında Varis Rahatsızlığında Ne Gibi Belirtileri Yaşarsınız?

Akşam vakitlerinde gözle görülür bir şekilde bilek kısımlarınızda şişlikler fark ediyorsanız, kaşıntı-yanma ve karıncalanma hissi, sizi uykunuzdan uyandıracak ölçüde kramp problemleri varsa varis rahatsızlığı yaşıyorsunuz demektir.

Yorum yapın