Bacaklarda oluşan damar genişlemeleri varis hastalığıdır.

Vücudumuzda yer alan toplardamarların görevi, içlerinde bulunan kapakçıklar aracılığıyla kirli kanın kalbe taşınmasını sağlamaktır. Bu kapakçıklar, yer çekimi nedeniyle aşağıya giden kanı yukarıya doğru pompalamakla görevlidirler.

Bazı sebeplerden dolayı hasar gören kapakçıklar, belirli zaman sonra mevcut fonksiyonlarını yerine getiremeyebilirler. Dolayısıyla bacaklarda kan birikerek zamanla damarların olduğu kısımlarda genişlemelere yol açar. Genişleyen damarlar büzülür, kıvrılır ve deri üzerinde kendisini net şekilde belli eder.

Varis Nasıl Geçer?
Varisin tedavisine başlamadan önce doğru tanı çok önemlidir. Tanı sonrasında hastaya uygunlukla gerçekleştirilen tedavi ile varis probleminden kurtulmak kolaydır.

Varis Nasıl GeçerLazerle varis tedavisi; çoğunlukla küçük kılcal damarlardan oluşan varis problemleri için tercih edilmektedir. Lazer ışını ile damar içinde yer alan kan ısıtılarak kurutulur.

Günümüzde ameliyatla varis tedavisinde artık dikiş atılmasına gerek kalmadan problemin olduğu damara dışarıdan rahatlıkla müdahale edilebilmektedir.

İğne ile gerçekleştirilen varis tedavisinde toplardamara batırılan bir iğne sayesinde içerideki damar yüzeyini aşındırmayı sağlayan bir madde enjekte edilir. Madde verildikten sonra vakumla damar çeperlerinin yapışması sağlanır. Yapışan damar, belirli bir süre sonrasında fonksiyonunu yitirir ve kan akışını diğer damarlara devreder ve varis problemini ortadan kaldırır.

Sizler de uzun süredir varis problemi yaşıyorsanız varis tanı ve tedavi yöntemleri için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın