Varisten korunmak için pratik egzersizleri sizler için yazımızda derledik.

Vücudunuzdaki dolaşım sisteminiz için altın kurallardan birisi yüzme!

Yüzme aktivitesinin yararları şüphesiz ki saymakla bitmeyecek kadar fazla… Dolaşım sistemine etkisi ise bir hayli dikkate değer. Şöyle ki; yüzerken nefesinizi alıp verdiğiniz her an toplardamar içerisinde mevcut olan kanı, kendisini kalbe doğru çeker. Yüzerken de hızla çalışmakta olan kaslar, kanı kalbe doğru yönlendirir. Suda hareketsiz kalsanız bile size faydası var. Neden mi? Cevabı çok basit. Isı ve su ikileminin barındırdığı basınç aracılığıyla toplardamarlarınızda mevcut olan kan, kalbe doğru hücum eder. Mükemmel bir aktivasyonla çalışan kaslar sayesinde de bu etki iki katına çıkar. Yüzerken suya meydan okumaya ne dersiniz? Su içerisinde yürüme egzersizlerini mutlaka yapın. 20-25 dakikalık suda yürüme egzersizleriyle varislerinizin oluşumunu önleyebilirsiniz.

Yürüyüş yaparak varislerinizin oluşumunu engelleyebilirsiniz…

Yürüyüş esnasında öncelikli olarak topuk kısımlarınızın yere basmasına önem verin. Dizlerinizin hafif gevşek pozisyonda olması size rahatlatacaktır. Huzur dolu bir orman yürüyüşü ya da deniz kokusundan mest olabileceğiniz sahil yürüyüşüne ne dersiniz?

Hep hareket ederek mi varisleri önleyeceğiz?

Cevabımız hayır. İlla ayakta egzersizlere gerek yok. Otururken de yapabileceğiniz birkaç altın hareketlerle sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Bacaklarınızı gererek öne doğru uzatarak oturun. Her iki ayağınızı da iç kısımlara bakacak şekilde döndürün. (15 defa yeterlidir.) Aynı hareketi dışa doğru da yapın.

Yolculuktayım. Eyvah, ayaklarımın sağlığı ne olacak?

Korkmayın… Pratik egzersizlerle ayak sağlığınızı tehdit eden her türlü unsurdan uzaklaşabilirsiniz. Yolculuk esnasında tercihlerinizi olabildiğince rahat giysilerden yana kullanın. Yanınızda daima su bulundurun. Yolculuk boyunca su içmeniz dolaşım sisteminiz için son derece önemlidir. Bacak bacak üstüne atmaktan olabildiğince kaçının. Bacaklarınızı düz tutun.

Yorum yapın